Bilogorska čarolija - Prinčeva staza

Sredinom kolovoza riječi odlučiše prekinuti ljetovanje i spustiti se sunčanim toboganom na bijeli papir bilogorskog mirisa. Riječi su oživjele! Početkom rujna ugledaše dugu i šapnuše mi: „Oboji nas!“

Put boja odveo me Miroslavu, razigranom slikaru i mom dugogodišnjem prijatelju.

Nakon par neprospavanih noći, Miroslav je, umrljan veselim šarenilom, stvorio prekrasne ilustracije.

14.11.2014., oko 16:30 sati, posjetili smo gnijezdo Horvatovih, malih čarobnjaka iz Tiskare Horvat. Osjećaji ponosa i sreće poplavili su nas, a omamljujući miris bajke odveo u djetinjstvo, bezbrižno, luckasto i svemoguće. Tada smo shvatili da se snovi zaista ostvaruju uz puno truda, volje i vjere u sebe.

S bajkom poigrala su se i djeca iz OŠ Veliko Trojstvo koje je marljivo pripremila „šaptačica djeci“ učiteljica Ivana Dolovoski. Miroslav (glavni i odgovorni) i ja (mala od škara) izradili smo scenu i kostime za male glumce. Predstavu su maestralno izveli u sklopu školske božićne priredbe koja se održala 19.12.2014. u školsko-sportskoj dvorani u Velikom Trojstvu!

Nakon što smo se najeli i napili za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, zasukali smo rukave i krenuli s organizacijom promocije. Juhuhu!

Promocija se održala 31.01.2015. u prepunom Društvenom domu u Velikom Trojstvu. Ponosno možemo reći da se tražio stolac više! Zahvaljujemo se svima koji su došli i uljepšali nam večer! Organizirali smo podjelu bajke uz dobrovoljni prilog za produženi boravak OŠ Veliko Trojstvo koji vodi naša draga „šaptačica djeci“, učiteljica Ivana Dolovski.

Što još reći, dragi čitatelji, kotao se zagrijava, nastavak je „u pacu“!

  Knjige - Sve